Головна » Архів матеріалів

 

"Якщо гонщику вдалося всидіти, втримати мотоцикл, якщо він відчув, що може їхати швидше звичного, у нього з'являється нова межа. Перейти цю межу він може не відразу, а трохи пізніше, може бути, через місяць, через рік або навіть два, коли підготує, свою нервову систему, закріпить зв'язок сигнал - дія, підготує мозок до наступного ритму перемикання, до нової, ще незвичної , блискавичної зміни вступників та відповідних імпульсів." - так можна сказати словами І. М. Григор’єв з книги "Мотокрос і гонщик" про заняття мотогуртка 03.03.2020р, які проводить відомий мотокросмен та тренер Ткачук В.Ф. Відеозйомка Карлійчука О., який був присутній на заняттях гуртка.

https://www.facebook.com/nata.grig ... Читати далі »

Переглядів: 186 | Додав: наталя | Дата: 03.17.2020 | Коментарі (0)

Словами з книги І.М.Григор'єва "Мотокрос і гонщик" можна описати один з етапів заняття мотогуртка Глибоцького БТДЮ під керівництвом Ткачука В.Ф.: "Потім стануть відмивати, розбирати до гвинтика, чистити, змащувати, збирати, фарбувати, регулювати ... Справжній гонщик повинен ставитися до мотоциклу, як до живої істоти."

https://www.facebook.com/nata.grigyk/videos/1381392308709611/UzpfSTEwMDAwNTE2NTY1MTE0MDpWSzozMTUwMjA3OTk4MzQzNDk3/

 

 

Переглядів: 162 | Додав: наталя | Дата: 03.17.2020 | Коментарі (0)


В гарний весняний день на мототрасі в смт.Глибока Чернівецької області відбулися чергові тренування. До клубу «Філікрос», керівником якого є відомий мотогон та тренер Ткачук Василь Филимонович, завітав майстер мотоциклетного спорту  Джепаров Юрій. Під його чітким керівництвом мотогонщики мали змогу перейняти досвід відомого спортсмена. Неодноразово вже приводились цитати з відомої книги І.М.Григор’єва «Мотокрос і гонщик»,але  краще цих слів і не скажеш: «У сучасному мотокросі на перше місце виступає гонщик, а вже потім - підготовлена ​​ним машина. Поганих мотоциклів немає, а ось погані гонщики зустрічаються. Дай їм
		
		... 
		
			Читати далі »
		
Переглядів: 165 | Додав: наталя | Дата: 03.17.2020 | Коментарі (0)

  У минулі вихідні на мототрасі в с. Михальча Сторожинецького району, що на Буковині , відбулися авто-мото перегони «Мото-Зима Буковини 2020». Цими змаганнями і відкрився мотосезон .
На цю подію чекало багато прихильників мотоспорту. Ось і вихованці мотогуртка Глибоцького БТДЮ з великим ентузіазмом готувались до перегонів. Вони знають, що якщо покласти перед собою ціль,то обов’язково її досягнуть. Адже у них є класний тренер, мотокросмен зі стажем - Ткачук Василь Филимонович. Він тренерує і допомагає доглядати за мототехнікою. Адже це річ складна - потрібно перебирати і змащувати деталі, щоб все постійно працювало.
Ось і настав день змагань. Раненько погрузились ,акуратно встановлюючи мотоцикли. Головне - щоб у дорозі мотоцикли не отримали ушкоджень, доїхали такими, якими вони були в гаражі. Наближаючись до місця призначення,весь о ... Читати далі »

Переглядів: 174 | Додав: наталя | Дата: 02.25.2020 | Коментарі (0)

Рухатися прямо не важко, якщо при цьому ніщо не перешкоджає руху. Але рух на мототрасі - це і проходження поворотів.
Кожен мотогонщик знає, що саме в повороті можна максимально втратити або максимально виграти час. Уміння проходити повороти настільки важливо, що навіть найвідоміші гонщики приділяють цьому багато часу і постійно практикуються. Плавне, швидке і контрольований рух в повороті - це справжнє мистецтво, подужати яке дано не кожному. Мотогонщики використовують одні і ті ж техніки виконання повороту, кожен з них має власний стиль. Це як відбитки пальців - кожна людина має унікальний візерунок. Отже, як же навчитися швидкому, плавному і контрольованому повертанню? Як виробити власний стиль?

Щоб відповісти на ці запитання тренер Ткачук Василь Филимонович на заняттях мотогуртка Глибоцького БТДЮ велике значення надає навчанню техніці проходження ... Читати далі »

Переглядів: 176 | Додав: наталя | Дата: 02.02.2020 | Коментарі (0)

Honda – це любов на все життя, так вважає мотокросмен смт. Глибока Василь Ткачук. Слідкуючи за новинами перегонів Дакар – 2020, Василь переконаний, що його вибір на користь цієї моделі недаремний. Адже мотоцикл Honda - це душа, політ, свобода, спосіб життя ... Правда, деякі стверджують, що - це діагноз.А що вам відомо про цю марку мотоцикла? У 1948 році, коли була зареєстрована Honda Motor Company, засновник компанії Соічіро Хонда приступив до розробки і виробництва мотоциклів. Перший мотоцикл компанії, що отримав назву Dream ( «Мрія») і був обладнаний двигуном об'ємом 98 см3, випущений в 1949 році. А вже в 1955 році компанія стала лідером з випуску мотоциклів в Японії, знищивши величезну кількість конкурентів. Honda взяла участь в першій японської гонці Motorcycle Endurance Road Race і виграла в класах 350 см3 і 500 см3, отримавши до того ж нагороду за кращу
		
		... 
		
			Читати далі »
		
Переглядів: 174 | Додав: наталя | Дата: 01.09.2020 | Коментарі (0)

 

Honda – це любов на все життя, так вважає мотокросмен смт. Глибока Василь Ткачук. Слідкуючи за новинами перегонів Дакар – 2020, Василь переконаний, що його вибір на користь цієї моделі недаремний. Адже мотоцикл Honda - це душа, політ, свобода, спосіб життя ... Правда, деякі стверджують, що - це діагноз.А що вам відомо про цю марку мотоцикла? У 1948 році, коли була зареєстрована Honda Motor Company, засновник компанії Соічіро Хонда приступив до розробки і виробництва мотоциклів. Перший мотоцикл компанії, що отримав назву Dream ( «Мрія») і був обладнаний двигуном об'ємом 98 см3, випущений в 1949 році. А вже в 1955 році компанія стала лідером з випуску мотоциклів в Японії, знищивши величезну кількість конкурентів. Honda взяла участь в першій японської гонці Motorcycle Endurance Road Race і виграла в класах 350 см3 і 500 см3, отримавши до того ж нагороду за кращу конструкцію. Були випущені нові моделі - Benly JB, Dream SA, Dream 
		
		... 
		
			Читати далі »
		
Переглядів: 190 | Додав: наталя | Дата: 01.09.2020 | Коментарі (0)

 

Оптимісти кажуть: коли одні двері закриваються, інші відкриваються. Подія, що поєднала в собі відкриття і закриття, відбулася 22 грудня в смт. Глибока на мототрасі «Філікрос». Цією подією стало закриття мотосезону 2019 і відкриття мототраси після часткової реконструкції. Якби не хотілось продовжити літо на жаль спекотні дні добігають кінця, а разом з ними завершується і мотосезон. А проводити мотосезон треба також спекотно.

... Читати далі »

Переглядів: 196 | Додав: наталя | Дата: 12.25.2019 | Коментарі (0)

Перший день зими видався напрочуд цікавим для гуртківців мотогуртка Глибоцького БТДЮ, учнів селищних навчальних закладів. Для них було зорганізовано поїздку до м.Косів для ознайомлення з роботою відомого мотоклубу "Хайлендерс" , керівником якого є Василь Курищук,що понад 40 років захоплюється мото та авто технікою. Господар радо зустрів гостей з Глибокої та ознайомив гамірливу компанію з мото та автоколекцією. Дітям цікаво було дізнатись ,що серед мотоциклів — Gilera (вже навіть заводу цього немає) 1984 року випуску, ІЖ-49, К-750, МВ-750, М-72, «Урал», «Ірбіт», а також реставровані автомобілі, найбільш помітні з яких тут — «Запорожець» 64-го року та військовий ГА-63, який робився для армії. Є тут також прибалтійський міні-мотоцикл — мрія всіх мал ... Читати далі »

Переглядів: 204 | Додав: наталя | Дата: 12.04.2019 | Коментарі (0)

 

ОДНИМ З НАЙБІЛЬШ ВІДЧАЙДУШНИХ ВИДІВ ГОНОЧНОГО СПОРТУ ПО ПРАВУ ВВАЖАЄТЬСЯ МОТОКРОС. ДЛЯ СПРАВЖНІХ ЛЮБИТЕЛІВ ГОСТРИХ ВІДЧУТТІВ ТУТ Є ВСЕ - ШВИДКІСТЬ, СКЛАДНІ ТРАСИ, СТРИБКИ, АДРЕНАЛІН, І, ЗВИЧАЙНО Ж, ЖАДАНИЙ СМАК ПЕРЕМОГИ . МОТОКРОС - ЦЕ ПЕРШ ЗА ВСЕ ВМІННЯ БОРОТИСЯ З САМИМ СОБОЮ, САМОСТІЙНО ВИРОБЛЯТИ У СЕБЕ ЧОЛОВІЧІ ЯКОСТІ, ДОЛАТИ СВІЙ ВНУТРІШНІЙ СТРАХ, ЗАГАРТОВУВАТИ СВІЙ ХАРАКТЕР. ЗРОЗУМІЛО, ЩО У ХЛОПЧИКІВ В ТАКОМУ ЮНОМУ ВІЦІ ЦИХ ЯКОСТЕЙ НЕМАЄ, ТОМУ БАТЬКИ І ПРАГНУТЬ СВОЇМ ДІТЯМ ПРИЩЕПИТИ ЦЕ ЗАХОПЛЕННЯ, ЩОБ З ДИТИНСТВА ВИХОВУВАТИ СПРАВЖНІХ ЧОЛОВІКІВ. І ТАКІ ВІДЧАЙДУШНІ БАТЬКИ РАЗОМ ЗІ СВОЇМИ ЮНИМИ ОБДАРУВАННЯМИ ПРИХОДЯТЬ НА ЗАНЯТТЯ У ГУРТОК «МОТО» ГЛИБОЦЬКОГО БТДЮ, КЕРІВНИКОМ ЯКОГО Є ТКАЧУК ВАСИЛЬ ФИЛИМОНОВИЧ. З П'ЯТИ РОКІВ У ГУРТКІВЦІВ ВСЕ ПОЧИНАЄТЬСЯ ВЖЕ ПО ДОРОСЛОМУ: І СТАРТИ, І ЗАЇЗДИ, І ДІЛЯНКИ НА ТРАСІ. У МОТОКРОСІ ПОБУТУЄ ТАКА ... Читати далі »

Переглядів: 195 | Додав: наталя | Дата: 11.23.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 »