Головна » 2019 » Грудень » 25 » Спекотно на трасі « Філікрос»
0:05 AM
Спекотно на трасі « Філікрос»

 

Оптимісти кажуть: коли одні двері закриваються, інші відкриваються. Подія, що поєднала в собі відкриття і закриття, відбулася 22 грудня в смт. Глибока на мототрасі «Філікрос». Цією подією стало закриття мотосезону 2019 і відкриття мототраси після часткової реконструкції. Якби не хотілось продовжити літо на жаль спекотні дні добігають кінця, а разом з ними завершується і мотосезон. А проводити мотосезон треба також спекотно.

І цьому сприяли не тільки, не по зимньому гарна погода, а й близько 30 мотокросменів, що завітали на захід. Серед них легенда мотоспорту України ,багаторазовий чемпіон України та Європи Олег Скрипніков, володар Кубка України, Чемпіон України Максим Купіна, член бюро Федерації України Євгенія Махрова та багато інших відомих мотокросменів Чернівеччини. Завдяки Олегу Скрипнікову та Євгенії Махровій було чітко зорганізовано майстер-клас з показових тренувань та проведення заїздів.

Відкривали тренувальні заїзди наймолодші спортсмени. Розчулення побачивши маленьких гонщиків швидко змінилося азартом: настільки (з точки зору стороннього спостерігача) швидко і впевнено вони долали перешкоди. Спостерігаючи за ними, поступово перестаєш помічати, що і мотоцикли замалі, і спортсмени - «метр з кепкою». Багато спортсменів вирішило поміряти свої сили в аматорському класі. Для кого-то з них мотоспорт - це дійсно хобі, для інших - етап переходу в професіонали. Різний підхід до справи, і рівень майстерності у мотогонщиків різний. Деяким любителям не вистачає досвіду, вони роблять помилки, які вже не роблять професіонали. Тому справа дійсно в досвіді, який потрібно напрацьовувати на таких заходах.

Ревіння моторів, зачаровуючі польоти і швидкості, від яких захоплює дух, шматки бруду, що розлітались, дали зрозуміти , що боротьба професіоналів на кожній ділянці траси буде спекотною і безкомпромісною. В цій боротьбі Максиму Купіні не було рівних, хоча варто відмітити і відмінні результати їзди Олега Скрипнікова та нашого земляка Василя Ткачука.

Під час свята мотоспорту драйв і швидкість отримували мотоциклісти незалежно від віку. Як зізнаються самі спортсмени, мотокрос - штука заразна. Варто разок спробувати - і зупинитися вже навряд чи вийде. Затягує всіх.

Отож, ми раді будемо бачити всіх професіоналів та любителів мотоспорту у нас на мототрасі у 2020 році, тому що мотокрос - спорт для справжніх любителів гострих відчуттів.

 

Переглядів: 195 | Додав: наталя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar