Головна » 2019 » Серпень » 19 » Мотоспорт – не жіноча справа?
5:37 PM
Мотоспорт – не жіноча справа?

Традиційно прийнято вважати, що мотоспорт – це чоловіче заняття. Але вже не перший рік в мотоперегонах беруть участь і дівчата. Тому до занять гуртка «Мото» Глибоцького БТДЮ Чернівецької області, керівником якого є Ткачук Василь Филимонович, окрім хлопчаків долучились і дівчатка.

Якщо розповідати про дівчат за кермом мотоцикла, то неможливо не згадати про першу мандрівницю в США, яка в 1915 році подолала більше 14 000 км на мотоциклі Harley-Davidson на пару з мамою, а також чорношкіру гонщицю, яка перемогла в гонці на треку, але не отримала призу після того, як судді дізналися, що за кермом жінка.

Всім відомо,що мотоцикл - це велика відповідальність, і з моменту першого осідлання «залізного коня» кожній мотоспортсменці потрібно стати набагато уважнішою і дорослішою. Потрібно розуміти , якому ризику вони піддаються , сідаючи за кермо. Але це їх вибір. Взагалі, повністю оцінювати ризики починаєш тільки після першого падіння: різко злітають рожеві окуляри. 
Можна помічати різне ставлення до дівчат на мотоциклах - і хороше, і погане, включаючи стереотипи «жінки водять гірше» або «виглядають як мужики». Ще декілька років тому ставлення до дівчаток на мотоциклах було більш упереджене і чулося образливе «твоє місце ззаду». Але жінки вперті і навчилася швидко маневрувати, розганятися, тримати швидкість нарівні з друзями-чоловіками. На заняттях згаданого мотогуртка дівчатка почувають себе вільно і впевнено, тому що в цьому мотосередовищі дуже високий рівень лояльності один до одного. Тобі завжди допоможуть Василь Филимонович та друзі хлопчаки , під'їдуть, запитають, чи все в порядку, незалежно від того, хлопець ти чи дівчина. Можливо у глядачів занять виникають скептичні запитань «не страшно? Чи не складно? А навіщо вам мотоцикл, ви ж дівчина?», Але мотокросменки на подібні провокації не ведуся і впевнено продовжують навчання.
 Багатьом надмірно романтично налаштованим новачкам хочеться сказати - мотоцикл не додасть тобі крутизни і привабливості; на дорозі тобі ніхто нічого не винен, тут важливі моменти взаємоповаги з іншими водіями. А взагалі, «Мотоціклізм» не має статі і віку - головне, щоб людина отримувала від цього задоволення.

 

Переглядів: 273 | Додав: наталя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar