Головна » 2020 » Травень » 20 » Мотоматематика клубу «Філікрос»
10:12 PM
Мотоматематика клубу «Філікрос»

(135-35) : (4+1) = 20

  Ви запитаєте - до чого тут цей вираз? А він непростий, а магічний для глибоцького клубу «Філікрос».

   Виникнення мотоспорту тісно пов’язане з винаходом самого мотоцикла. 1885 вважається роком створення мотоцикла Готлібом Даймлером. Це відбулося 135 років тому назад. Ось вам і перше магічне число.

    Як читачам відомо, у Глибоці Чернівецької області розвитку мотоспорту надають велике значення. Перші кроки були зроблені у 1985 році. Тоді почав працювати мотогурток у Глибоцькому будинку піонерів. За сприяння Володимира Токарюка, відомого тренера з мотоспорту, для мотогуртка були передані перші мопеди з Чернівецької станції юних техніків. Про цю подію згадує В. Токарюк  у своїй книзі «Історія мотоспорту на Буковині»: «Для мене головним завданням було створити якомога більше мотогуртків в районних центрах». В той час першим керівником мотогуртка у Глибоці був Сандул Віктор Іванович. Це було 35 років тому – маємо другу магічну цифру.

  Легенда мотоспорту Глибокої - Ткачук Василь Филимонович - відвідував заняття мотогуртка.   Дізнавшись про проведення змагань з мотоспорту «Золотий мопед Буковини», Василь активно проводить тренування. І у 1986 році він бере участь у цих змаганнях і отримує перемогу. За його  словами,   у 4 заїздах із 6 він був абсолютним лідером, а у 5 і 6 заїзді підвели амортизатори. Але це не завадило йому  стати переможцем змагань і отримати таку цінну нагороду. Ось ми і розшифрували наступні магічні числа: 4 – переможні заїзди, 1 – перше місце.

 Тепер отримуємо результат – число 20. Воно вказує на те, що вже двадцять років поспіль,  крок за кроком,  розвивається мотоспорт у Глибоці.  До 2000 року цей вид спорту був занедбаний - саме Василь Ткачук звернувся із пропозицією до представників влади. Головою районної ради тоді був теперішній Голова ОТГ Ванзуряк Григорій Степанович. І з його легкої руки урочище «Поляни» потривожив гуркіт мотомоторів. А у 2002 році було офіційно зареєстровано спортивно-технічний клуб «Філікрос», який вже понад 20 років активно пропагує мотоспорт на Глибоччині та Буковині. Цього ж року були проведені мотоперегони на теперішній трасі «Філікрос». Зі спогадів господаря траси Василя Ткачука, перші перегони на Глибоччині відбулися у 1989 році на іншій трасі.

 Ось така математика клубу «Філікрос».

Переглядів: 171 | Додав: наталя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar