Головна » 2019 » Серпень » 19 » Мотокрос - один з кращих видів спорту для дітей!
5:33 PM
Мотокрос - один з кращих видів спорту для дітей!

«Мотокрос – один з кращих видів спорту для дітей!» - так вважає мотокросмен Ілля Мельничук. Його син – Михайло Мельничук почав опановувати складний і фізично виснажливий вид спорту з самого дитинства. Адже прикладом для нього та наставником став батько.

Чому ж Ілля обрав для свого сина заняття мотоспортом? Що ж дає дитині мотокрос?

По-перше, різнобічний і збалансоване фізичний розвиток. Мотокрос - це не тільки захоплюючий і видовищний вид спорту, це ще і самий атлетичний з усіх спортивних дисциплін в мотоспорті. І це не випадково, адже, ведучи мотоцикл по нерівній ґрунтовій трасі, гонщик постійно переміщається на мотоциклі, балансуючи вагою власного тіла і направляючи мотоцикл по потрібній траєкторії.Це вимагає серйозної фізичної підготовки, розвиненою координації, високій швидкості реакції і хорошою силової витривалості. Тому юний спортсмен, займаючись мотокросом, знаходить хорошу фізичну форму, яка дозволяє йому освоїти і вдосконалити ефективну техніку пілотування і претендувати на досягнення високого результату.

По-друге, міцний характер і важливі морально-вольові якості. Мотокрос є суто індивідуальним видом спорту, в якому результат досягається спортсменом незалежно від дій партнерів по команді. Неможливість перекласти на кого б то не було відповідальність за результат, є особливістю всіх індивідуальних видів спорту, в тому числі і мотокросу.

Це дозволяє виховати в спортсмена важливі особистісні якості: правильне ставлення до результату як від виробленого власних дій, здатність не боятися конкуренції і змагатися навіть з тими, хто сильніший, долати себе, коли важко і сили закінчуються, домагаючись потрібного результату. Такі риси характеру обов'язково стануть в нагоді дитині як в спорті, так і в майбутньому дорослому житті, незалежно від обраної сфери діяльності.

По-третє, корисні для життя навички. Далеко не всі діти, які займаються спортом, стають професійними спортсменами. Більшість, виростаючи, ведуть звичайний спосіб життя, здобувають освіту, влаштовуються на роботу. На кроссовом треку діти опановують складні навички контраварійного керування транспортним засобом. Ці навички, в результаті багаторічних тренувань, засвоюються на рівні інстинктів і зберігаються на все життя. У сукупності з отриманим на власному досвіді розумінням небезпеки легковажного ставлення до мотоциклу, ці навички можуть зіграти важливу роль в житті молодої людини.

Таким чином, мотокрос дає дітям все те, що спорт взагалі може дати дитині: гарне збалансоване фізичний розвиток, виховання характеру, потрібні і корисні в дорослому житті навички і можливість побудувати кар'єру. Тому не тільки батько Ілля, а й мати Мирослава вважають мотокрос одним з кращих видів спорту для свого сина! Вони єдині в тому,що медалі - не головне. Головне, щоб виріс порядною людиною, знав, що будь-які труднощі можна подолати. Цьому і вчить мотокрос. А професію обере сам .

 

 

Переглядів: 377 | Додав: наталя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar