Головна » 2019 » Липень » 13 » Мотокрос - це не фільми про мотоциклістів!
6:10 PM
Мотокрос - це не фільми про мотоциклістів!

Мотокросмени нашого селища Глибока, а також їх друзі з м.Чернівці активно тренуються на мототрасі в урочищі «Поляни». Гарна навколишня природа, гарний стан траси дають їм змогу проводити тренувальні заїзди і отримувати від цього максимум драйву. І не тільки. Вони готуються до майбутніх змагань, які незабаром пройдуть в нашому селищі. А чому це так важливо – проводити тренування?

Багато хто з нас любить відвідувати змагання з мотокросу. Але чомусь для більшості враження про життя любителів «залізних коней» формують фільми про мотоциклістів. Люди з завмиранням серця стежать за тим - як мотоциклісти витворяють в повітрі вражаючі речі на своїх «залізних конях». Як правило, такі змагання проходять на спеціальних аренах, що імітують бездоріжжя. Звичайно, чудеса на віражах не даються просто так. Мотогонщик повинен володіти достатньою фізичною силою, адже життя мотоциклістів повне екстриму.

 Важлива роль відводиться і духовному розвитку - для того, щоб мозок встигав обробляти велику кількість інформації і посилати потрібні сигнали мускулатурі під час руху, потрібно бути холоднокровним і покладатися виключно на точний розрахунок. Тіло мотоцикліста має завжди перебувати в тонусі, в іншому випадку не всі трюки будуть здійсненні, зростає ризик впасти з мотоцикла під час стрибків. Мотогонки є одним з найважчих видів спорту. І фільми про мотоциклістів часом зовсім перевертають уявлення про цей вид спорту з ніг на голову. Мотоцикліст повинен контролювати «залізного коня» вагою під 100 кг! І не просто контролювати, але ще і зберігати цей контроль на високій швидкості протягом усього заїзду. Кожне нове змагання не схоже на попереднє, до мотокросу не можна «підготуватися», як це буває в інших видах спорту. Тому надзвичайно важлива регулярна практика і постійні заняття спортом. Першим і головним правилом - тренувати ті навички, які допомагають перенести навантаження в ході гонок. Для витривалості мотоциклістів потрібно багато практичних занять, щоб м'язи були готові до навантажень високим статичним і ривковим.
 Відомий американський «Король мотогонок» Кенні Робертс зазначав, що для підготовки до змагань гонщики мають проводити в сідлі мінімум три години на день, а іноді і весь день. Тоді приїжджаючи на змагання, вони завжди будуть на коні. Вважається, що практика на мотоциклі важлива майже кожен день, бо дає змогу виробити рефлекторні навики для самих різних ситуацій - ту саму «чуйку». А фізичні тренування вкупі з хорошою чуйкою і знанням свого мотоцикла дають пілоту впевненість у своїй перевазі на змаганнях.

 

Переглядів: 211 | Додав: наталя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar