Головна » 2019 » Червень » 17 » Мотоциклетний спорт – це спорт мужніх та відважних, а перегони – це життя
10:15 PM
Мотоциклетний спорт – це спорт мужніх та відважних, а перегони – це життя
«Є в тебе машина, а у мене мопед»

В.Кузмін

 

 

 Традиція відзначати День мотоцикліста бере свій початок з 22 липня 1992 року. Тоді декілька ентузіастів залишили свої автомобілі в гаражах, а на роботу відправились на мотоциклах та скутерах. Спочатку ця акція називалась - Ride to Work Day, що можна перекласти з англійської мови як «На роботу на мотоциклі», і лише пізніше поступово перетворилась в День мотоцикліста. До 2000 року такі заходи влаштовувалися абсолютно неформально: для цього було достатньо позначити дату на спеціальному сайті і домовитися там же з однодумцями. Пізніше з'явилася некомерційна організація Ride To Work Inc., яка надає юридичну і технічну підтримку мотоциклістам в США і Європі, ак також працює в Канаді, Мексиці, Еквадорі, Пуерто-Ріко, Ізраїлі, на Філіппінах та інших країнах.
Цікаво, що до 2008 року датою Дня вважалася третя середа липня, але з 2008 року День мотоцикліста був перенесений на третій понеділок червня. І з того часу щороку в третій понеділок червня всі шанувальники сталевих двоколісних коней відзначають Міжнародний день мотоцикліста. Ці люди люблять швидкість, екстрим, вітер в обличчя, рев двигуна, свободу, їм не страшні пробки на дорогах, їх вабить простір. Мотоцикл для них не просто засіб пересування, а справжній товариш.
 Не залишились осторонь цієї події і прихильники Глибоцької районної громадської спортивно технічної організації «Філікрос» (керівник Ткачук Василь Филимонович). В цей день було зорганізовано МОТОДЕНЬ. Для всіх учасників МОТОДНЯ мотоциклетний спорт – це спорт мужніх та відважних, а перегони – це життя і все , що відбувається до і після них – всього лише очікування. Вони ніколи не здаються, як на трасі так і в житті, адже переможець - не той, хто в найшвидшій машині, а той, хто відмовляється програвати. Мотокросмени зазначать : «Якщо ти думаєш, що це занадто небезпечно, йди додому, стригти галявину і залиш це нам». Доречними стануть слова відомого співака В.Кузміна : «Коли їдеш на мотоциклі , дощ на тебе капає, весь мокрий, з машин споглядають як на ідіота, а ти дивишся на них і думаєш: «Самі ви ідіоти, не знаєте цього кайфу!». 
 Тому дозвольте привітати всіх тих,хто зазнає «мотокайф», для кого слова: «швидкість», «драйв», «вітер в обличчя», «адреналін» стали рідними, всіх тих, кому вони необхідні, як кисень, хто відчуває спокій і умиротворення від реву залізного коня! З нагоди Міжнародного дня мотоцикліста побажати чистого неба, доріг без пробок і попутного вітру!

Переглядів: 277 | Додав: наталя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar